Pressing Catch polític PP vs PSOE


La campanya de les europees serà el primer esglaó per a la gran decepció de les estatals. Per això, l'esquerra hauria de concentrar-se molt més en les autonòmiques. Per molt mal que li vaja al PP i al PSOE el sistema electoral esbiaxat farà que continuen sent l'eix vertebrador del sistema polític.

Per això fan Pressing Catch polític. És una praxi habitual del bipartidisme de rotació. En la televisió sembla que es barallen però tot està arreglat. Si Rubalcaba li pega una patada voladora a Rajoy està tan arreglat com si Cospedal té contra les cordes a Valenciano. Sembla que es peguen però mai no es fan mal. De vegades, fins i tot sembla aparatós però és un teatre. Els dos partits participen d'un mateix model econòmic. Canten la mateixa cançó tot i que fan versions diferentes. Però la lletra és la mateixa. Això no significa que ja no hi ha diferència entre l'esquerra i la dreta. Significa que no hi ha diferències sensibles i estimables entre el PP i el PSOE en matèria de sistema econòmic. Els dos són partits liberals. A Europa passa dalt o baix el mateix Manuel Valls i Renzi són demostració de que la socialdemocràcia es simple socioliberalisme. I això és possible perquè els votants ho fan seguint criteris postmaterialistes (identitat, gènere, llengua, cultura, drets civils) i sacrifiquen els seus propis interessos de classe. Per posar un exemple ser religiós o espanyolista però pobre i votar a la dreta.

El PP i el PSOE fan cada dia Pressing Catch. I els convide a pensar sobre qui és qui anuncia les baralles i qui les arbitra. I especialment qui s'endu els diners de les entrades.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats