Contes de Pau: El monstre arrancapàgines


Pau estava molt preocupat. Cada vegada que llegia un conte i s'adormia al dia següent al conte li faltaven pàgines. Així que cada vegada que llegia un conte ja no el podia tornar a llegir perquè ja no tenia sentit. Les pàgines que faltaven deixaven el conte incomplet.

Una nit es va fer el dormit després que la mare va apagar la llum. Va tendir una trampa. Va deixar el conte obert per una pàgina i va esperar a veure que passava. A mitja nit va escoltar un sorollet. I va obrir un ull. Dins del seu llibre va trobar una espècie d'animalet estrany. Llavors va encendre la llum. El monstre va intentar fugir però la porta estava tancada. Pau no li tenia cap por tot i la forma estranya del monstre. El va arraconar en la porta de l'habitació i li va preguntar.

- Per què arranques pàgines dels meus contes? Al dia següent no els puc tornar a llegir.
- M'agrada el sabor del paper.
- I no podries menjar altra cosa?
- Només puc menjar paper.
- Però papers n'hi ha de molts tipus.
- En realitat ho faig per tu. Me menge les pàgines tristes dels teus contes.
- Però els contes deixen de tindre sentit sense les pàgines tristes. Les pàgines tristes i les alegres formen part de tots els contes.
- No ho puc evitar. Pensava que et feia bé i tenia fam.
- Vaja... sí que és un problema. A vore com ho arreglem.

Pau se'n va gitar de nou advertint al monstre arrancapàgines que no es menjara les pàgines tristes del seus contes. Ell buscaria una solució.

Havien passat un parell de dies i Pau no trobava cap solució. El monstre arrancapàgines devia tindre molta fam. El diumenge abans de la paella el iaio de Pau llegia el diari i parlava amb el pare de Pau.

- Cada vegada publiquen més mentides ens els diaris i revistes- Va dir el iaio.
- La veritat és que el periodisme s'ha tornat una espècie de conte on no saps què és veritat i què es mentida- Va dir el pare de Pau.

I Pau mentre jugava amb el seu tren, va obrir un ull i va pensar que en arribar la nit li proposaria un pacte al monstre arrancapàgines. Pau agafaria els diares i les revistes que tinguera per casa. I el monstre es menjaria totes les pàgines que conten coses que no són veritat. De segur que no passaria fam i el diari continuaria tenint sentit.


Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats