Ni parlar de pactes amb el PP

Allà per l'any 1997 jo acabava d'entrar en política i un conjunt de circumstàncies van portar al valencianisme polític de la UPV a fer un pacte amb el PP que jo mateixa he defensat en nombroses ocasions. Ara bé, la situació actual de la ciutat de Sagunt és completament diferent.

En l'any 1997 i posteriors el punt de partida era un bloqueig que la UPV observava des de la minoria. CIPS era la peça fonamentalment del bloqueig que afectava a la gestió. Ara, no és que el bloqueig no existixca sinó que dependria del Bloc que pot desbloquejar la gestió del dia a dia. Per tant està en la nostra mà que la gestió siga possible. La governabilitat i el govern estan en mans del Bloc. Les dues coses són possibles per separat.
Els pactes aneteriors amb el PP s'han justificat històricament en el projecte de futur. En el primer pacte es parlava de "lluvia de millones" inversora. Siga com siga, ara és completament impossible gestionar alguna cosa que no siga la misèria. Pactar amb la dreta et permet accedir a moltes qüestions quantitatives que ara són impossibles. I si no es comparteix ni allò quantitatiu ni allò qualitatiu no té sentit encetar cap camí junts. Ells només entenen de diners i inversions. I això pot ser positiu conjunturalment. Ara és un altre moment.
El PP actual no té res a vore amb el PP ascendent de talant de Borràs, Castelló, Adan. Només queda Castelló bajo el sol. És més, el PP valencià tampoc és el PP d'aquella època. No cal aprofundir massa en la situació d'excepció democràtica que vivim els valencians en base a polítiques de mentida, superficials i censura, deute públic, gestió nefasta, ineficiència inversora...
En l'aspecte dels lideratges ni PP ni Bloc presentaran al mateix líder a las pròximes eleccions. Això vol dir que cal preparar un altre lideratge. I fer això des d'un projecte que no genera il·lusió i amb un company de viatge amb qui no comparteixes res és una mala idea.
Ara formem part d'una nova marca "Compromís". Una de les seues notes essencials és "ser la mosca cojonera del PP". Eixe és una de les claus de l'èxit de Compromís. N'hi ha més evidentment. Fer fallida a eixe misatge només començar és un problema. Només hi ha una ocasió per causar una bona primera impresió.
Necessitem coherència amb el nostre misatge que fins ara que s'ha basat en ser clarament antagonistes del PP i de SP.
Esta legislatura pot permetre preparar un nou escenari. Dificilment el PSOE estarà més baix. Si nosaltres i EU ens mantenim estem a un regidor de tindre la possibilitat de fer un govern progressista. Esquerra Unida ho tindria dificil per escaquejar-se. A més tenim el repte davant de substituir el PSOE com a força líder del progressisme i líder de l'oposició a les polítiques neoliberals del PP.
L'escenari electoral pròxim tindrà sempre un segregacionisme atenuat però existent. Una SP en tres regidors o quatre. Ara mateixa un govern on estiga el Bloc sobredimensionaria el segregacionisme just en el moment en que es convertirà en un ninxol de mercat. Dominar la interacció és tan important com dominar l'actuació pròpia.
El nostre equip s'ha duplicat i és necessari un periode de formació especialment per als regidors amb menys experiència.
Les candidatures són molt febles personalment. Davant la creació de dos blocs (govern PP vs oposició) Quico pot configurar-se com a gran protagonista de l'oposició. No té competència en Egea, Chover i Gonzalez.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats