Primàries i Compromís

Sense cap mena de dubte una part dels valencians han interpretat que Compromís era una nova manera de fer política. Compromís és nou i està per estrenar en realitat. Abans era una part d'alguna cosa trencada i ara té vida pròpia. Administrar això no serà fàcil.
Un dels primers reptes de Compromís serà acudir a les generals de 2012 i aconseguir representació. Si aconsegueix fidelitzar el vot i pujar-se a la ona de la frescor que desprén ho podria aconseguir. L'escenari és el millor possible. Després de superar EU com a primera força d'esquerres al País Valencià, amb el centre socialista molt afeblit i una dreta cavernícola a punt de pujar al govern hauria de ser possible.
Crec que el millor primer pas que podria fer és convocar unes primàries per a trobar la persona candidata idònia. I ho crec per les següents raons:

  • Les primàries són el procés de més qualitat democràtica. No són l'únic procés democràtic però si un dels de més qualitat. Permeten a l'afiliat/simpatitzant/votant triar la persona que millor pot representar els valors de l'opció política per la qual es presenta. 
  • Les primàries permeten a la persona candidata conèixer i xafar el País real en un procés bidireccional en que projecte, votants i candidatura interaccionen permanentment. 
  • Les generals permeten un millor desapasionament que les autonòmiques. 
  • Un procés de primàries assegura un nivell de notorietat major que  una tria interna. 
  • Compromís es consolidaria com un projecte permeable. El rerefons dels moviments informals actuals són la demanda d'actituds polítiques novedoses. 
  • Les primàries consolidarien la marca Compromís com un projecte unit que va més enllà de la suma del Bloc i Iniciativa. Consolidar una sinèrgia més que una suma. 
  • Les primàries suposarien enviar un misatge clarament reformista que hauria de ser reforçat amb les propostes programàtiques. 

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats