Pactes

El BLOC ha creat una Comissió de Pactes municipals a nivell de tot el País Valencià. És la primera vegada que això passa. D'un temps cap ací les novetats en la gestió més professional del Bloc m'estan soprenent gratament. 
Supose que la Comissió tindrà funcions bàsiques com ara la d'interpretar en clau de tot el País la politica de pactes. No era normal que el Bloc donarà suport a candidatures en uns pobles i que eixes candidatures no li donaren suport al Bloc on el Bloc és el més votat o simplement té més capacitat per a governar. Per tant, es tracta de trobar equilibris i coherència en la política de pactes. 
Sempre he defensat que la pactabilitat hauria de formar part del programa polític. És un valor afegit. Un partit que no és capaç de pactar és un partit rígid i dogmàtic. Esquerra Unida és una bona mostra. Ara bé, s'ha de pactar amb coherència, equilibri, visió global i especialment, s'han de tindre en compte les conjuntures. 
El BLOC sempre ha tingut problemes amb els pactes. La pactabilitat en eleccions europees per exemple afecta al vot de la resta d'eleccions. I alguns pactes municipals enviaven misatges confusos. I l'època dels misatges confusos ha passat. 
La conjutura actual es caracteritza per una degradació del pensament i un fort atac de les línies ideològiques ultraliberals. Si algú pensava -jo mateix- que després de la crisi financera reconsiderarien les seues posicions està molt equivocat. Això fractura el vector ideològic i s'ha de ser ferm en la convicció social. Pel que fa al vector identitari el resultat de Compromís demostra que no és un vector suficient. Per tant, requereix del reforç del vector ideològic. Caldrà repensar molt bé els pactes estatals i europeus per no desfigurar una marca i un projecte que naix amb força. 
Els pactes municipals són una altra qüestió municipal. La Comissió ha de donar coherència a allò que es fa al llarg del País. I tot serà opinable. Excepte una cosa: cap pacte amb el PP. 
En altres ocasions he defensat pactes amb el Partit Popular al meu municipi. Ja no és el cas. Les coses canvien i noves circumstàncies porten a noves conclusions. No seré  jo qui diga això de està prohibit pactar amb la dreta. En determinades ocasions està plenament justificat. Però ara no. 
Ara no perquè el Partit Popular ha fet trampes que són prèvies a la ideologia de dretes o d'esquerres. Ni en la meua vida personal ni en la meua vida política accepte persones o projectes que menteixen,  manipulen, deslleials, que s'amaguen, són deshonrats, immorals, falsos, superficials i superbs. No permet prop de mi cap d'aquestes característiques. El PP ha d'entendre que guanyar les eleccions no és una expiació dels pecats democràtics. S'ha de quedar completament a soles per entendre que així no es juga a la democràcia. Una cura d'humiltat que ha de ser rotunda. I més si hi ha condemnes penals. Cap pont amb el PP fins que estiga dins de les regles de la democràcia de qualitat o fins i tot, de normalitat. 

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

La prepolítica