Alcalde pluriempleado de Sagunt

Alfredo Castelló és el candidat amb més possibilitats de ser alcalde de Sagunt. Però també figura en les llistes autonòmiques amb totes les possibilitats de ser diputat autonòmic. Pràcticament ningú ha donat importància a este fet. Jo sí que se la done.
En un entorn de dificultat la feina d'un alcalde requereix de dedicació absoluta. L'Alcalde d'una ciutat com Sagunt esdevé el comercial imprescindible per oferir al món les virtuts i potencialitats de la ciutat. És necessari demanar-li una actitud molt activa no sols en la gestió diària dels assumptes sinó també en la projecció externa i captació de nous recursos i empreses. Això no ho podrà fer si dedica temps a Les Corts Valencianes.
Des del plà conceptual crec que els càrrecs polítics han de ser ben pagats i amb dedicació exclusiva. Un diputat autonòmic no és un apretador de botons de votació. És i ha de ser alguna cosa més.
Des del punt de vista ètic que Castelló aparega en la mateixa llista que 10 persones imputades per casos de corrupció i que el seu nom aparega en alguns d'aquests casos el fa complice d'una situació de deshonorabilitat col·lectiva i manifesta. Amb la seua presència dóna suport a esta praxi política de presentar situacions penals límit a les eleccions. Jo preferiria que l'alcalde de la meua ciutat es mantinguera al marge de tot eixe procés.
Des del punt de vista estètic i filant potser massa prim -ho accepte- Castelló ocuparà dos llocs de treball molt ben remunerats mentre milers de valencians no tenen ni tan sols un. I cap dels dos els farà amb plenitud i exclusivitat però sí que els cobrarà íntegrament.
Crec que lluny de la versió de carrer de "és important tindre un diputat autonòmic" -Toni Gaspar també ho serà i ningú no diu res al respecte- hem d'exigir no tindre un alcalde a temps parcial o un diputat per afició.
Vull un alcalde que faça respectar la meua ciutat. No que es faça respecta a ell mateix.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats