Emergència Democràtica Valenciana

L'altre dia escoltava una cadena de ràdio que contactava en directe amb Egipte i parlava amb una persona que preguntava si els mitjans europeus estaven informant del que passava allí. Des de la solidaritat amb qualsevoll lluita per la democràcia no vaig poder deixar de pensar en el meu país.
Llibertat d'expressió condicionada, llibertat d'informació controlada, violència política admesa, lideratge patológic, censura prèvia aplicada, enfonsament de valors, corrupció política generalitzada, democràcia de baixa qualitat. Els valencians vivim en un estat d'emergència democràtica.

En altres ocasions he argumentat a favor de la creació d'una Convergència Democràtica Valenciana. Es tractaria d'un valencianisme transversal que ocuparia un espai central polític de caràcter progressista i permeable al substrat de construcció nacional intuïtiu. La major part de crítiques que en alguna ocasió he fet a la manera d'afrontar la política del valencianisme realment existent les he fetes per la voluntat d'abandonar esta convergència, deixar la centralitat i caminar cap als extrems.

L'arc ideològic és voluble i canviant. Està en constant evolució i per defensar les mateixes coses acabes situat en un lloc o un altre. En ocasions acabes radicalitzat sense comptar amb la teua voluntat. És el cas actual. M'he radicalitzat. I  ho fet sense canviar de pensament. M'he fet radical per defensar valors democràtics bàsics per al meu país. La Convergència Democràtica ja no és necessària perquè cal una Emergència Democràtica Valenciana. I crec que estic en disposició d'aportar fets que avalen la meua idea.

La llibertat d'expressió està condicionada i existeix censura prèvia. El silenci mediàtic al que és sotmesa qualsevol oposició i la censura d'una exposició per oferir fotos del Cas Gürtel són la millor prova. Els valencians no tenim lliberta d'expressió plena.

La llibertat d'informació està controlada. Els mitjans públics amaguen fets determinants per a la formació d'una opinió pública saludable. La finalitat bàsica de la llibertat d'informació. És més, el govern de tots els valencians ha aconseguit que els valencians que així ho desitgem no tinguem accés a una pluralitat de mitjans. Ha el·liminat l'accés a TV3. Quin govern pot tindre interés en eliminar una font d'informació plural?
La violència política és admesa. El País Valencià és un dels llocs a tota Espanya on més atacs violents feixistes es produeixen a tota Espanya. I no passa res. Les fonts oficials parlen de "normalitat democràtica". Posar l'adjetiu normal en la mateixa frase que violència és una bona mostra d'una patologia democràtica.
Lideratge patológic. Com en qualsevol règim pseudodemocràtic, el lideratge és místic, l'adhesió és emocional en base a la figura de heroi-villà, traïdor. Els valencians tenim un líder que presenta sintomatològia d'alguna patologia delirant de caràcter narcisista. L'expressió del seu rostre, les seus paraules, els gestos configuren un personatge -ja no una persona- que no controla els seus actes polítics i personals.
Corrupció política generalitzada. Els valencians no tenim un cas de corrupció. Tenim una manera de fer política basada en el tracte de favor de manera generalitzada. Això constitueix un aprenentatge per a la gent que s'aproxima a la política per primera vegada. Totes les democràcies de baixa qualitat i els règims totalitaris tenen esta característica, la corrupció com a forma de funcionament social. Un resultat electoral que avale comportaments immorals no farà més que minvar la qualitat de la nostra democràcia. És indiferent quina siga la qualificació jurídica dels fets. El polític requereix un plus d'honestedat.


Davant una panorama tan greu evidentment m'he radicalitzat en el convenciment democràtic. És impossible fer una política més perjudicial i més retrògrada. No es pot fer més mal a la imatge d'un col·lectiu humà que el que li està fent. Els valencians vivim en estat d'emergència democràtica.

Lamentablement les persones que som conscients no som molts. Però el nostre deure és estar junts. Hem d'aconseguir transmetre un projecte polític que siga capaç de tornar a la normalitat democràtica este país. I per fer-ho ens hem de deixar la mirada horitzontal entre nosaltres per mirar verticalment als ulls de l'adversari que està destrossant el país i la seua gent.

Per això reclame la creació d'una Emergència Democràtica Valenciana.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats