Quico candidat per a www.elperiodicodeaqui.com

El primer candidat a l'Alcaldia de l'Ajuntament de Sagunt presentat oficialment ha sigut el candidat del Bloc Quico Fernández. És, sense cap mena de dubte, el candidat que millor conec. Per això crec que puc parlar amb coneixement de causa.
Quico és, juntament amb Alfredo Castelló, l'animal polític més poderós de l'arc parlamentari municipal. Probablement per això xoquen constantment. La seua vehemència no deixa a ningú sense opinió. Mentre el Bloc sol tindre un problema de coneixement de marca i de candidat -a nivell supramunicipal- és freqüent que en l'àmibit municipal presente excel·lents candidats. I probablement aquesta siga la causa de la diferència entre el resultat municipal i qualsevol altre.
Es poden tindre diferències ideològiques amb Quico però hi ha coses que resulten evidents. En èpoques de crisi els lideratges han de ser forts i reinvindicatius. Una societat dormida en base a un contracte de des-confiança amb els seus representants requereix líders que desperten. Quico és valent. Amb només 39 anys i venint de ser professor de secundària de valencià es va atrevir a ser el Regidor d'Urbanisme. Probablement el Regidor d'Urbanisme més hiperactiu de la història de Sagunt. Perquè no sols es valent sino que la seua capacitat de treball i d'implicació social és enorme. És el millor dinamitzador que conec, perquè la seua dinamització naix de la seua pròpia actitud: el compromís amb la seua terra i el seu rol de polític.
La seua experiència i coneixements ara mateixa configuren un bagatge que resulta imprescindible per a un Ajuntament on la rotació laboral-política és excessiva. La seua consistència ideològica de discurs és imprescindible en un món en el qual la ideologia s'ha jibaritzat i és necessari trobar persones capaces d'enllestir un discurs amb vectors divergents i convergents de relació.
Quico també és una persona que impulsa iniciatives d'altres persones. Et deixa treballar perquè confia en tu i es fa de confiança. És capaç de configurar un equip que pot arribar a jugar de memòria, on les funcions estan clares i respecte mutu també. I això també és determinant en política municipal.
Té defectes. Però en un món on els defectes dels polítics estan sempre il·luminats i sota una lupa excessiva, crec que algú ha d'encarregar-se d'assenyalar l'altra cara de la moneda.
Vosté votarà o no, escoltarà o no i li agradarà o no però Quico és un excel·lent candidat.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats