València vs Madrid


A finals dels 80 encara era normal dir que eres del València i del Madrid. Crec que forme part de la primera generació que va plantar cara a eixa familiaritat i complex d'inferioritat valencianista. La rivalitat amb el Barça estava clara, instrumentada i alimentada per l'anticatalanisme militant del bunker barraketa de la capital. La rivalitat amb el Madrid no estava tan clara. Va ser Paco Roig el primer a trobar el punt de plantar cara al centralisme futbolístic. Algún dia hauríem de parlar del paper de Paco Roig en l'imaginari col·lectiu valencianista. No surt tan mal parat i menys comparat amb alguns altres posteriors.
L'arribada de Paco Roig, el primer episodi de Lubo Penev (Jose María García: "Lubo Penev es jugador del Real Madrid"), la "traició" de Mijatovic, la persecució mediàtica a Albelda de la temporada 2001, algunes decisions arbitrals com la lipotimia de Raúl en el minut 90, configuren un altre escenari d'equidistància entre els dos pols mediàtics futbolístics (Madrid i Barcelona).
Ahir divendres publicava Paco Lloret un llibre sobre el tema. Pocs periodistes valencians s'atreveixen a parlar clar quan la premsa de Madrid està pel mig. Per tant, enhorabona Paco perquè de "las glorias deportivas" ja n'estem un poc farts.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

La prepolítica