Una mala iniciativa


Esta setmana hem sabut les intencions de generar una plataforma electoral entre Bloc, Iniciativa i uns verds. Dic uns perquè hi ha diversos no per res més. Una mala iniciativa.
Una mala iniciativa que configura -en el meu cas- un pas més cap a l'extraradi del BLOC i cap a l'epicentre del valencianisme.
El Compromís més compromés es va justificar en el pragmatisme d'una entrada assegurada en Les Corts Valencianes i també una hipotètica majoria progressista allunyada de la realitat i de qualsevol prospecció -no enquesta- electoral. L'evitació del bipartidisme també era una altra de les raons. Cap d'aquestes raons podrà tornar a eixir a passejar. Tanmateix els riscos creixen.
Qualsevol pacte implica un desgast de marca evident. Només la difuminació enmig d'un ball de sigles ja ho és. La pactabilitat no és interpretada al mediterrani com una capacitat sinó cessió ideològica. El BLOC demostra una falta d'autoestima i de seguretat enorme. Un pacte s'ha de fer perquè els elements superen la seua suma (sinèrgia) o si més no la igualen (suma estricta). No és el cas. Fa poc anàvem amb la primera línia dels partits nacionalistes d'Espanya. Ara ens alineem amb la segona regional, això sí, preferent.
Ajuntar-se amb unes companyies allunya unes altres. El BLOC té vectors interns de centralitat (centre progressista) que s'allunyen de les posicions maximalistes, essencialistes, efectistes i superficials de la política practicada per Iniciativa que tots coneguem gràcies a la feina de portaveu inexplicable de Compromís.
Iniciativa és una escissió d'Esquerra Unida i ni tan sols han portat els millors valors d'aquella organització. Una esquerra assentada al postmaterialisme, sense substrat ideològic alternatiu, efectista en les formes i unit indefectiblement al no. Constitueixen per tant allò que en alguna ocasió he mencionat d'una esquerra conservadora.
Allò que més fastidia a aquells que ens hem deixat moltes hores de treball en construir una imatge autònoma i rigorosa del BLOC és la sensació de subcontractar les incapacitats. Com que no som capaços de construir un missatge atractiu per a nuclis urbans contractem un ETT que ens ho fa. Jo sóc del Port de Sagunt i no puc assumir que siga Iniciativa o Verds qui em construisca el projecte.
Encara sóc afiliat del BLOC. No sé si el BLOC s'allunya de mi o jo del BLOC però és evident que anem per camins diversos. I mire arrere i només recorde les persones. Això sí, les magnífiques persones que viuen al valencianisme i que en cada poble diuen el que fan i fan el que diuen i no es mereixen un lideratge ideològic com el que tenen.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats