El Gurunisme del BLOC


El BLOC és un partit certament sorprenent. Dedica hores i hores a escriure magnífiques ponències de longitud enciclopèdica. Dedica hores i hores a la discussió ontològica. I a l'hora de la veritat per traçar una línia organitzativa s'encomana a una persona externa.
L'auditoria externa és un fenòmen tremendament espanyol. L'aura d'autoritat de la persona estranya, del qui ve de fora fa redimir tot el complex de superioritat intel·lectual que habitualment circula pels carrers del BLOC.
I és així com naix el llibre sagrat de la política de Baix cap a dalt. A partir d'un gurú mercenari que va venen la seua saviesa i col·locant el seu  producte com un entrenador assaja el seu sistema independetment de la plantilla i del rival.
La política "De baix cap a dalt" està basada en un model anglosaxó que manté com a pilars la presencialitat i el lideratge. Als USA amb el seu sistema electoral on cal inscriure's per poder votar necessàriament s'ha de produir aquesta mobilització de proximitat. El lideratge en valors clàssic de la cultura anglosaxona permet també l'establiment d'una estratificació de lideratges. Tanmateix això xoca totalment amb la cultura mediterrània on els lideratges estratificats no estan tan clar i la concepció política és diferent. És especialment greu l'oblit de l'apartat mediàtic i virtual configurant un model propi del segle anterior.
A pesar de tot això avui ens trobem que mencionar l'expressió "De baix cap a dalt" ha esdevingunt el mètode de superar qualsevol dificultat. Tot és de baix cap a dalt. I ho és perquè algú que no coneix el País Valencià, ni la política valenciana ha dit que és l'alquímia de la política i que tot allò que toca es converteix en or.
N'estic convençut que el BLOC té pensadors organitzatius suficients per traçar una línia més pròxima a la manera de ser valenciana. Abandonant el gurunisme i retrobant l'autoestima, escoltant els consells i fomentant la creativitat. Això sí, primer haurem de superar la malaltia crònica del valencianisme: malbaratar el talent.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats