Ciutat Dual 2 - Ciutat Global- 0

És saludable intentar prendre la temperatura de la ciutat cada cert temps. ¿Com està la situació actual de la ciutat bipolar? D'una banda el discurs integrador ha desaparegut. Aquells que un dia onejaren la bandera de la integració -fonamentalment Bloc i PSOE- l'han abandonada si més no en el discurs públic i desconeixem si com a concepte. Mentrestant, el discurs segregador de greuge comparatiu continua present des dels dos nuclis de població configurant un espai de debat on el vector principal continua sent el territorial i no l'ideològic.
Els segregacionistes porten tot el desgast del govern municipal. Sense projecció a Sagunt, al Port van "fent amics" com ara la directiva de l'Acero.
Amb aquesta situació el dualisme d'inèrcia política sembla la situació on el major conjunt de població se sent més còmode encara que siga el més perjudicial per al futur i més en època de crisi. Una espècie de guerra freda, de pacte de no agressió, de diàleg de sords on tothom parla i ningú diu res. El dualisme guanya.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

La prepolítica