Falla Partit Popular i adjacents


Fa temps que vaig escriure una entrada on reflexionava sobre la trama Gürtel amb una certa positivitat i flexibilitat. He de reconèixer el meu error públicament. La meua opinió jurídica i política és ara la mateixa: els fets són reprotxables jurídicament i políticament.
El dibuix del cas Gürtel és ja una caricatura de la política valenciana. Recuperar la dignitat institucional ens portarà anys. És una autèntica falla on el ninot més gran és un personatge absent de la realitat i divinitzat. Una persona que és capaç d'aplaudir i somriure en un soterrar polític. Una persona que és capaç de contestar qualsevol cosa davant de qualsevol pregunta. És un zoombie polític tret d'un thriller valencià que parla en somnis. Volia una foto amb Obama com el xiquet que vol anar a la platja en hivern o el malalt de Síndrome de Diògenes que pensa que recicla. Viu una realitat paral·lela,  una espècie de matrix valencià on la primera pantalla és Agua para todos i la segona és Viva Paco Camps i Viva la Comunidad.
El ninot indultat per Fraga és, sense cap mena de dubte, Rita Barberà, salvada pel luxe i el preciosisme de Louis Vutton que la configuren com el ninot que se salavarà de la foguera.
Ricardo Costa és la falla  infantil. La primera que es crema perquè els xiquets puguen anar a dormir i es queden els adults per viiure el final de festa. La falla infantil es va cremar abans de les quatre. Té ninots de Lacoste i Ralph Lauren. I té el típic cotxe de bombers que es tornen piròmans encenent els incendis externs i apagant els interns. La falla infantil va produir plors quan es cremava sabedors que ens breus moment tota una trajectòria política seria reduïda a cendra.
És la falla del PP i adjacents. Els carrers que li queden al costat, la visita del Papa, la Fòrmula 1, els anys de Verano Azul. I ara, la mort de Chanquete ens retorna a la realitat.
El repte dels valencianistes és pegar-li foc a la falla, i fer una de nova. Reduir a la cendra i tornar a alçar un nou monument. Més sostenible, més compromés, més auster, menys efectista i més efectiu.
Estem en l'apuntà... vens a la nova falla?

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats