Este partido es una mierda


Sembla ser que algú ha interceptat un sms de Daniel Sirera, ex-president del PP a Catalunya, amb aquell text. Immediatament els guardians de la partitocràcia s'han instal·lat com a franctiradors per controlar la situació.
Deia Manolo Civera -les seues cites són inesgotables- quan argumentava, allò de "com no pot ser d'una altra manera". De fet, les coses sempre poden ser d'una altra manera. De fet, la feina del polític és triar entre les diverses possibilitats.
En la democràcia espanyola sembla que la Constitució actua de làpida de la tumba de les idees. Sembla que les coses no puguen ser d'una altra manera. Però no és així. Els partits polítics han d'evolucionar. Mantenen els esquemes dels anys 80 i això és insostenible perquè la societat no es para a mirar on s'han quedat els polítics. La societat avança.
Les coses poden ser d'una altra manera. En l'àmbit anglosaxó la responsabilitat personal va unida a la del partit. Hom es presenta a unes eleccions personalment dins d'una línia ideològica concreta i orientativa però no rígida i estanca.
En el meu, com en altres partits, la dissidència està mal vista. També a la dreta li passa amb Gallardón o li passa al PSOE amb el PSC o en el seu moment amb Rodríguez Ibarra.
La democràcia ha d'evolucionar cap a formes que incloguen la responsabilitat personal. No és lògic ni adequat que un elector no puga influir ni mínimament en la llista que desitja votar. Llistes obertes o desbloquejades ja!!
Amb solucions de permeabilitat i ètica personal podríem afrontar la crisi de l'ètica política. La crisi ètica d'alguns polítics esguita tota la política. El ciutadà entén que la taca és pròpia de la classe política. Ni tan sols del partit, de tots els partits i s'allunya.
La dictadura dels partits polítics serà enderrocada si abans no reaccionem. Per això jo reclame el dret a dir també "este partido es una mierda".

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats