Els pardals entren a les gàbies i es fan francotiradors

El termòmetre global de la nostra ciutat assenyala que el pacient està estable dins de la gravetat. Sempre és estimulant ideològicament seguir el fanzine segregacionista. En el número d'octubre cal destacar que inclouen publicitat institucional de l'Ajuntament de Sagunt -esta vegada sense canviar el membret- . Desconeixem si hem pagat entre tots la publicació segregacionista o bé simplement és la publicitació d'allò que ells pensen que constitueix el seu gran èxit: la Gerència està inscrita al registre de la propietat a nom municipal.

El joc dualista de la discriminació és practicat pels dos actors bàsics de la polarització. D'un costat SP publicita allò que ha "aconseguit del Pla Confiança" i per un altre el BLOC de Sagunt reivindica la discriminació "del nucli històric" per no poder fer les presentacions al Capitol.

L'efectisme continua sent efectiu. Els segregacionistes aconsegueixen intromissions importants en la dieta mediàtica de la ciutat amb jugades com ara les recomanacions i amenaces del tinent d'Alcalde del Port respecte a les denominacions o les subvencions falleres.

La polèmica sobre la dimissió de Goig com a regidor d'ensenyament demostra, una vegada més, l'èpica del Goigisme que per una patriòtica, quasi religiosa i heroïca és capaç de sacrificar la seua salut a canvi d'una causa més elevada. Ja ho va fer amb una vaga fam i ho torna a fer mentre el seu grup més pròxim no qüestiona l'axioma sabedor que la imatge del Cid es tan impactant com el propi Cid.

Però el que més crida l'atenció de les expressions mediàtiques segregacionistes són les novedoses i sobtades vocacions d'urbanitat -no confondre amb urbanisme- en referència a l'Ordenança de convivència -otrora imposició antisegregacionista que volia acabar amb el repartiment de pamflets-. Aquells que pinten les parets del poble, que posen banderes en monuments ara donen consells sobre cagades de gos o botànica. Este nou impuls en positiu, almenys abandona l'insult i l'amenaça tan habituals en els outputs segregacionistes. Però no deixa de recordar que -com diu la frase popular- el pardal no sols dispara les escopetes sinó que s'ha ficat dins de la gàbia i s'ha fet francotirador.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats