Pactabilitat oberta, semioberta i tancada

Ha declarat el Secretari General del BLOC que el seu partit buscarà aliances locals per presentar-se al màxim de pobles valencians. Independentment de les anàlisi que subratllen les mancances del principal moviment polític valencianista per arribar a nuclis urbans i zones castellanoparlants, la pactabilitat és un valor certament positiu conceptualment. La pactabilitat recull la capacitat de diàleg, comprensió, contenció i complicitat suficients per trobar camins paral·lels o conjunts en benefici d'un espai social determinat.
Ara bé, històricament les propostes de pactabilitat del BLOC han vingut amb una xicoteta trampa: les portes s'obrien només per un costat, les portes de l'altre costat i les finestres continuaven tancades. Efectivament, els mateixos sectors del BLOC que reclamen eixamplar la base social tallen les iniciatives de créixer en el vector exclusivament valencianista. Dit clar i ras, prefereixen pactar amb partits d'esquerra centralista que amb partits de centre-dreta valencianista.
Esperem que en aquesta ocasió les ofertes locals siguen generoses i àmplies, amb altura de mires, sabent que cada elecció que passa la costera és més complicada i que 2011 no és una elecció més.
Esperem que les iniciatives fragmentades però existents del valencianisme d'arrel no fusteriana troben la comprensió i no la compressió del BLOC.
Des de Convergència Valenciana demanem que la pactabilitat amputada s'acabe i deixe pas a una oferta més oberta, més convergent i més valenciana.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats