Ideologia o religió?

Heus ací que en aquell temps el nostre senyor Jaume I va oferir les taules de la llei al seu profeta Joan Fuster. Les taules de la llei eren immutables i infal·libles i servien per a qualsevol cosa. El profeta Fuster va fer extensiva la bona nova a tot el poble valencià i alguns adeptes s'hi adheriren. Els altres decidiren continuar venerant el vedell d'or. Fuster els va prometre que si seguien les seues indicacions arribarien a la terra promesa. Un lloc on tothom parlaria català i seria d'esquerres. El poble el·legit va començar la seua travessia del desert mirant els altres pobles amb superioritat. La major part del poble no va fer cas Fuster però els seguidors del profeta estaven absolutament convençuts de tindre la raó i d'arribar a la terra promesa. Es giraven i anaven perdent seguidors però tot donava igual. La travessia del desert va portar vents de ponent, tempestes d'arena electoral, miratges locals però res no pertorbava el poble el·legit.

De vegades hi havia qui demanava al grup girar-se i adonar-se que ningú no els seguia, que potser haurien de plantejar-se si la terra promesa existia i si valia la pena el viatge.

Però els manaments del nostre senyor Jaume I interpretada pel seu profeta Fuster eren clars. El primer manament deïa "El País Valencià serà d'esquerres o no serà", i després venien no parlaràs castellà, honraràs a catalunya i les illes, no prendràs el nom de Fuster en va, santificaràs les manis....

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats