Festes, ànecs i imaginació

Fa unes setmanes vaig fer una proposta pública per a les festes del Port. La proposta consistia a celebrar una festivitat substitutiva del llançament d'ànecs que ha sigut prohibit per sentència per maltractament animal. Es tractava de celebrar un concurs de barques boges. Cada grup construiria amb les seues mans i materials reciclats una embarcació que hauria de flotar. Els tripulants anirien disfressats temàticament juntament amb l'embarcació. Era una proposta basada en la imaginació, la diversió i la participació.
La resposta de la Comissió de Festes del Port no va poder ser més decebedora. Addueixen dificultats a l'hora de fer servir el moll. Desconec les dificultats però no crec que hi hagen més barques a l'aigua del moll amb la meua proposta que amb la proposta dels ànecs. M'haguera agradat que la mateixa determinació que tenen per mantindre una tradició prohibida i inadaptada a la realitat actual l'hagueren tingut per construir una alternativa novedosa i imaginativa.
Però això és somniar, les festes del Port són igual de mediocres, faltes d'imaginació i monotemàtiques des de fa temps. Com les de Sagunt també. Només cal mirar el programa de la Fira de Xàtiva i comparar un poc.
Bous i ànecs. I a mi l'únic ànec que em produeix diversió, és el del messenger.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

La prepolítica