I l'entorn del València?

En moltes ocasions s'ha acusat l'entorn de fer mal a un club. La frase es va fer especialment famosa amb les diverses crisis del Barça però també s'ha escoltat als cercles mediàtics pròxims al Reial de Madrid. L'entorn és un conjunt d'interaccions que sorgeixen al voltant d'un club de futbol. Els entorns tenen interessos propis que gestionar i posar en valor. Així, a un periòdic del Real Madrid li interessa que els jugadors del Madrid siguen mediàtics tant esportivament com d'altra manera. Per això, en massa ocasions els interessos de l'entorn convergeixen amb els interessos del club. No sempre és així ja que una crisi és més notícia que una normalitat. En tot cas, convertir el futbol en una muntanya rusa mediàtica és més rendible que cap altra cosa.
L'entorn que té el València és encara un entorn molt feble i poc apegat a la seua realitat. Com en altres àmbits el sucursalisme fa que molts mitjans insituciions tinguen que subordinar els interessos propis del públic valencià a canvi d'interessos més amplis i centrals.
Marca publicava un editorial titulat "Llorente trunca la carrera deportiva de Villa". Els mitjans de Madrid ja fa temps que entenen de que va el negoci. Com millors resultats trau el Madrid més diaris venen, i com més mediàtics són els jugadors també. La convergència d'interessos es produeix quan el president del Madrid no té rival perquè algú li fa la campanya mediàtica a la presidència.
També des de l'entorn es pot abaratir o encarir un fitxatge. En el cas de Cristiano Ronaldo s'ha encarit. I ara els mitjans de Madrid intenten abaratir Villa.
Mentrestant l'entorn del València en la seua majoria passeja el seu sucursalisme de la capital de l'imperi futbolístic. Aquella que creu que els altres equips som colònies d'un extraure la materia primera per al seu resultat final de marca.
Quin país, quin club....quin entorn...

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

La prepolítica