Mos han furtat a Roberto!!!!


El València és una de les institucions socials més importants del País Valencià. I com molts altres símbols i patrimonis valencians ha sigut dimitit pel valencianisme ideològic, en especial pel nosaltrisme fusterià. Una errada més d'una generació, la de la transició, que pensava que tenia un marge de maniobra tan estret que mai no va pensar en maniobrar.

La batalla de València va tindre també escenari al Luis Casanova. Així, el València optà per l'ús de la senyera com a segona equipació. Una qüestió que en un altre context s'haguera degut interpretar amb absoluta normalitat ja que és la bandera de la ciutat que el va vore nàixer.
Poc després i enmig de la lluita entre valencians -blaveros i catalanistes- el València passa per la pitjor etapa de la seua història. El lideratge de capità moro -això ho pague jo- de Ramos Costa i les seues derivacions posteriors va portar el València a la ruina econòmica i esportiva.
La dreta valenciana i espanyola no va dubtar a incloure dins del pack "blavero" al València CF. En aquella època Las Provincias publicava cada dia la columna de Maria Consuelo Reina. L'expoli i intervencionisme català no tenia límit. Un dia ens furtaven la paella. Un altre dia ens furtaven el Micalet. Crec que fins i tot ens volien furtar l'Albufera i l'orxata.
I un dia, aprofitant la pitjor de les situacions, la conspiració catalanista mundial en contra del Reino de Valencia va passar. Mos furtaren a Roberto. I per cent miliions de les antigues pessetes.
De res valia explicar que la venda de Roberto -després Robert- havia sigut per a que Pedro Cortés i algun altre directiu recuperaren els diners abans que el pou de la segona divisió els puguera deixar sense el seu patrimoni. La societat valenciana d'aquella època va assimilar que els catalans -i els catalanistes- eren insaciables. Ho volien tot. Fins i tot a Roberto.
Hui Robert és comentarista de Ràdio i explica les seues anàlisi en valencià. Un dia mos el furtaren. I per sort hui ens l'han tornat. Tan simbòlica una cosa com una altra.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats