¿Refundació sí o no?


La ponència política del BLOC parla en diverses ocasions de refundació. És terme maximalista que cal posar en qüestió. És cert que la ponència és innovadora però no diu res que no respecte la voluntat incial constitutiva del BLOC. En termes informàtics és més una nova versió actualitzada que un canvi de sistema operatiu. 


La llargària de pàgines de la ponència practica una certa voluntat globalitzadora. Tracta tants temes que adopta la forma de "gran llibre", de nova enciclopèdia del valencianisme polític.  Tanmateix encara manté pistes del trastorn bipolar que té el BLOC al seu interior i que jau a la base del comportament erràtic. Demana claredat però no és una ponència clara. Demana poques idees i exposa moltes. Demana permeabilitat però senta dogmes. 


Sent possiblement la millor ponència possible encara té els problemes clàssics del BLOC: la descoordinació i la contradicció interna. En tres ocasions al llarg del text es parla del mateix tema: la radicalitat democràtica. Un exemple de descoordinació. 


Potser la paraula refundació no siga la més adequada. Els companys del BdC ja ho reclamaven com a eslògan del Congrés: BLOC 2.0, actualitzat i posat al dia.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats