format c:/puerto

Aquells que hem viscut l'era MS-DOS sabem que la nova era va començar amb el Window 3.11. Al MS-DOS hi havia un parámetre que, a pesar del seu totalitarisme i irretroactivitat, no era infreqüent usar: el comando format. Instal·lar MS-DOS normés requeria cinc disquets i per tant no era una cosa tan inusual i com el disc dur era molt menut, de vegades venia bé fer un format.

Una cosa així venia a ser la sensació que se li quedava a un en escoltar les opinions dels nouvinguts responsables polítics segregacionistes. I és que hom sempre té la tentació de pensar que el món va començar ser pensat quan un va començar a pensar-lo. Les argumentacions d'història de la institució són realment cruels amb els gestors anteriors. Amb tots els gestors anteriors. La ciutat, la ciència, el futbol.. tot...passa per diverses fases de pensament, modes, idees, iniciatives, crisis econòmiques i un bon gestor ha de saber assumir l'herència que li pertoca i intentar deixar una de millor.

La política no és un joc d'escacs on les fitxes tornen a posar-se al seu lloc quan comença cada legislatura. La política és un joc de cartes on ja tens unes cartes fixes a les mans i has de saber jugar-les el millor possible. Recriminar el passat és una feina estèril i a més... és bidireccional. Però desconèixer el passat et fa ser molt atrevit.

El discurs de Sergio Paz sobre l'Alt Forn es va fer íntegrament en tercera persona. Com si haguera un ens totpoderós que vulguera destrosar el patrimoni industrial. La veritat no és eixa. La veritat és que quan la Fàbrica es tanca, el Port ho viu com una derrota i s'encarrega d'eliminar qualsevol vestigi que li ho recorde. I això ho fan/fem el Port i els portencs. Només la sort i alguna ment preclara van deixar alguna cosa dempeus. Després un grup de joves decidix l'any 95 que ja n'hi ha prou de tindre vergonya. I comença a mostrar amb orgull el seu passat. Ells i elles no podien sospitar fins a quin punt podien maltractar aquella sana intenció de mirar amb orgull el patrimoni industrial. Ells i elles no podien sospitar fins i a quin punt algú en política podia fer format c:/puerto.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

La prepolítica