El tsnami identitari

El Port de Sagunt viu un autèntic tsunami identitari. Faig anys vaig escriure un article que alguns van criticar perquè mencionava que el Port estava immers en una recerca identitària i que mancava d'una estructura social i cívica de poble. Els mateixos que em van criticar poc després començaven a teixir un entramat cívico-social (Unión Musical Porteña, Ateneo Porteño) que té la part positiva de trabar la societat portenca i la part negativa de fer-ho d'una manera singular amb biaix ideològic segregacionistas. Siga com siga, el Port viu un autèntic tsunami identitari. Tot, absolutament tot, és arrassat per la sobreactuació identitària. Ara un documental que reinterpreta la història en clau de sol quan es va escriure en clau de fa. Ara una revista feta per gent nouvinguda que es puja al tren identitari.

Fins i tot jo no em puc sostraure a eixa corrent encara que siga per nadar contracorrent.

I el problema és que arriba a ser agobiant perquè el clima del Port mai no ha sigut ni la nostàlgia ni l'exclusió del diferent, sinó el futur i la integració.

Per cert, les construccions identitàries no són neutres. I ja es podran imaginar on queda la identitat valenciana dins de la identitat portenca. Sí... exactament ahí.... amagada dins d'un calaix.

Mentrestant no es demostre el contrari. Sóc del Port. I sóc valencià.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

La prepolítica