¿El partit bipolar?
En nombroses ocasions es fa servir l'argumentacio de les bandades ideològiques del BLOC. És una confussió comuna. El punt de partida és considerar al BLOC com un bloc. Al País Valencià com arreu dle món hi ha presents totes les ideologies. Els dos vectors polítics bàsics: territorial (espanyolisme-valencianisme) i ideològic (esquerra-dreta) s'entrecreuen com és habitual també arreu del món. Heus ací que hi ha valencianistes liberals, sociademocrates, ambientalistes, comunistes... Ara bé, la situació del valencianisme és tan precària que la seua organització política ha de ser necessàriament unitària. Aquells que en altres països o àmbits territorials estarien en diferents opcions polítiques al nostre País han d'estar dins del BLOC. 


Això configura dins del BLOC una diversitat no explicitada per la poca atención mediàtica que rep habitualment. Posat sota lupa el BLOC és més una convergència de sensibilitats que un bloc. Que siguen o no minoritàries és una altra cosa. D'aquestes sensibilitats hi destaquen dos: el valencianisme taronja i el valencianisme roig per simplificar de manera cromàtica. 


Dels tractaments aplicats a les malalties electorals del BLOC depén en gran mesura la mobilització d'un o altre sector del valencianisme. El BLOC ha passat una època roja i els taronges han reaccionat. Això explica les bandades, pròpies de la inseguretat d'un electoralisme incert i depenent. Pròpies de l'adolsecència d'un partit que busca la seua identitat.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats