Catalunya mirada als ullsFa relativament poc va eixir un llibre a la venda que es deia "Nosaltres ex valencians" i que portava com a subtítol "Catalunya mirada des de baix". Es tractava d'escrits que relataven impresions i opinions sobre les relacions entre els dos territoris veïns.
Ahir vaig anar a la conferènica que Artur Mas (president de Convergència Democràtica de Catalunya). No cal dir l'admiració que professe per eixa manera de fer política des que només acabada la carrera vaig començar i gràcies a una incipient xarxa d'internet (allà pel 96-97) vaig començar a llegir textos i conferència de Pujol.
Mas no és Pujol. Però és de l'escola. Això és evident. L'escola convergent basada en la preparació, el respecte, el rigor i el pensament. D'allò que diuen els catalans senys i els valencians trellat.
El nacionalisme, el catalanisme, el valencianisme és una mirada. La forma que tenim de mirar al món. No el nostre món sinó el món. I dins d'eixe món els valencians algun día mirarem cap a dalt i ho farem als ulls.
Eixe dia algú serà cap d'escriure "Vosaltres, els catalans... Catalunya mirada als ulls".

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

La prepolítica