El revisionisme històric segregacionista

Des d'una perspectiva històrica ja és possible situar el segregacionisme entre els moviments ideològic de dreta o fins i tot extrema dreta. Conté tots els ingredients necessaris. Fins i tot l'aparença "frontista" li és pròpia com a moviment totalitari. Es tracta d'un moviment molt semblant al "blaverisme" de la transició democràtica valenciana. Conté tots els ingredients d'un mateix plat, la visió totalitària de la societat siga esta valenciana o portenca.

Si algú vol aprofundir en aquesta tesi de la blaverització del Port de Sagunt pot fer-ho en el port: El procés de blaverització del Port de Sagunt

Ara hem descobert un ingredient que havia passat per alt la tesi que defensa l'article: el revisionisme. Qualsevol moviment totalitari -siga del Port, siga el blaverisme o siga el franquisme- requerix una reinterpretació història i una purga simbòlica. Ha sigut el cas de la font d'Aprendices. El seu caràcter simbòlic molestava tant el segregacionisme que l'ha llevat tan prompte com ha pogut.

La memòria històrica de l'expedient està plena de revisions històriques també. És necessari que el prisma propi siga assumit per la totalitat. En això consisteix el totalitarisme.

Però el revisionisme és una cursa de poc recorregut. La revolució segregacionista no arriba. I el caïnisme històric del Port mai no s'ha caracteritzat per la seua paciència

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats