El Bloc de Progrés Valencianista considera que els resultats del Compromís "no van ser gens bons"

Els resultats electorals del 2007, tant municipals com autonòmics, davant les expectatives creades, no van ser gens bons. La fórmula COMPROMÍS no va seduir tot l’electorat potencial. Ben al contrari, va restar amb relació als resultats del 2003, tal i com s’ha plasmat en les diferents valoracions. Especialment preocupant va ser el retrocés a les ciutats grans i mitjanes, llevat d’algunes excepcions, i la pèrdua de poder institucional quant a la possibilitat de poder conformar governs, atés el sutnami del PP, especialment a l’àrea metropolitana de València.
El tancament de l’acord, tard i mal; la campanya electoral, valorada de manera molt negativa; i uns resultats decebedors, no eren el millor fonament per al funcionament del grup parlamentari del COMPROMÍS, que des de l’inici ha evidenciat totes les misèries acumulades, i maneres molt diferents d’entendre l’acció política i l’espai sociològic que cal treballar.
Tot i això, el BLOC ha garantit un substrat mínim sobre el qual poder continuar treballant amb garanties. Els vora 300 regidors i regidores, la diputada provincial per Castelló i els dos diputats a les Corts garantixen un mínim que cal orientar bé i explotar al màxim.
Un altre aspecte que permet un estret marge de maniobra és la composició del grup parlamentari. Finalment, esta ha sigut inesperada pel fet que el grup majoritari d’EU (PCPV), tot i els esforços i els subterfugis pel control inicial i final del grup parlamentari, s’ha vist en minoria i ha perdut la iniciativa i el protagonisme. Això, a més, ha fet saltar pels aires el funcionament, l’entesa, i la imatge del COMPROMÍS. Com de difícil haguera estat el paper del BLOC, i la pervivència del nostre projecte, dins d’un grup parlamentari controlat pel sector majoritari d’EU!
Tot plegat, i sense messianismes, fil per randa s’ha complit tot allò que des del Bloc Valencianista vaticinàvem i que ens ha costat no poques tensions al si de l’organització.
El Bloc Valencianista aposta perquè el grup parlamentari evite el victimisme d’EU, i se centre en la presentació d’iniciatives polítiques i parlamentàries a les Corts Valencianes en defensa dels interessos generals, el valencianisme, el progressisme i l’ecologisme.

Entrades populars d'aquest blog

La derrota ideològica del valencianisme polític

Los niños cebra: cuando la inteligencia se convierte en un problema

12 coses útils que poden fer els adolescents confinats